Servisne informacije za 10.04.2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Uslovi za vožnju danas su povoljni, ali i dalje upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama. Vozačima savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista-informišu iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 12 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Danas i naredna dva dana (do 12.04.) u vremenu od 07 do 15 sati izvode se radovi na magistralnom putu Čatrnja-Bosanska Gradiška, zbog čega se saobraća usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica) i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom Ramazanskog Bajrama, sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Vrijeme

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na području Krajine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu do 27°C.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Sokolac 4; Bugojno i Široki Brijeg 7; Bjelašnica 8; Drvar 9; Livno, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 10; Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 11; Trebinje 12; Bihać, Doboj i Mostar 13; Banja Luka i Zvornik 14; Bijeljina 16; Gradačac i Neum 18°C.

U četvrtak 11.4.2024. u Bosni većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na području Krajine. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.