Servisne informacije za 10.05.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u našoj zemlji, jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

BIHAMK: Vozače pozivamo na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici magistralnog puta M-5 Ripač-Dubovsko, u vremenu od 08 do 16 sati. Danas od 13 do 17 sati zbog minerskih radova na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (industrijska zona Gorinčani) mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta). Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres, M-18 Tuzla-Priboj i M-4 Banja Luka-Čelinac. Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (od 11 do 15 sati). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na putevima SBK-a, dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 118 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 66 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača i 2 motorna vozila.

Vrijeme

Jutros je Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje na krajnjem istoku Bosne. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 2; Sokolac 3; Sarajevo 6; Bugojno, Gradačac, Livno, Tuzla 7; Bihać, Bijeljina, Jajce, Sanski Most, Srebrenica, Zenica, Zvornik 8; Banja Luka, Doboj, Drvar, Prijedor 9; Grude 11; Stolac 12; Mostar, Neum, Trebinje 13;

Danas se našoj zemlji nakon pretežno oblačnog jutra očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Poslije podne ponegdje u Hercegovine i na zapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar, uglavnom, slab jugozapadni, a na sjeveru Bosne istočni. Dnevne temperature od 15 do 20, na jugu od 18 do 23 °C.