Servisne informacije za 11.10.2017.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BIHAMK:

Magla još uvijek mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve na području sjeverne i sjeverozapadne Bosne.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova, aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale u tunelu Kalovita Brda. Saobraćaj se na ovoj dionici odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestima Donji Hadžići i Drivuša. Tokom dana, na ovim lokalitetima saobraća se sporije. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori, na graničnim prelazima Klobuk i Deleuša u vremenu od 10 do 15 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Zbog radova u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška sužen je kolovoz, pa se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.

 Na putevima SBK-a, dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 246 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 23 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena su 2 vozača a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno je i 21 vozilo.

Vrijeme:

 Danas u većem dijelu Bosne po kotlinama prije podne, dugotrajna magla ili niska oblačnost. U drugom dijelu dana pretežno sunčano. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stupnja. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka do 18 stepeni.