Servisne informacije za 14.03.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

BIHAMK: Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1, na dionici Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom. Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima.

Na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na putnom pravcu Žepče-Maglaj, vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Na autoputu A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom. Danas počinju i radovi na sanaciji klizišta na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman. Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj će u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Na putevima SBK-a , dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.Iz saobraćaja su isključena 2 vozača i 1 vozilo, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 169 prekršajnih naloga, dok su mobilnim radarom evidentirana ukupno 153 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. Prilikom kontrole saobraćaja u Travniku su privremeno oduzeta 2 motorna vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnik u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja. Radi se o vozilima Ford, čiji vozač ima iznos od 7270 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje, te vozilu Renault Clio, čiji vozač ima iznos od 2300 KM neplaćenih novčanih kazni. U Kiseljaku je oduzeto vozilo Golf od osobe koja je zatečena u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola, a ima iznos od 4290 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

Vrijeme:

Jutros je na istoku i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a ostalim područjima naše zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -7; Drvar -5; Bugojno, Livno, Sanski Most -3; Bihać, Jajce, Prijedor -2; Banja Luka, Doboj, Sokolac, Tuzla, Zenica -1; Ivan Sedlo 0; Sarajevo, Srebrenica 2; Široki Brijeg 3; Bijeljina, Stolac, Trebinje, Zvornik 4; Gradačac 6; Mostar 7; Neum 8;

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake. U večernjim satima slabih i kratkotrajnih padavina može biti ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Dnevne temperature od 8 do 14, na jugu do 17 °C.