Servisne informacije za 15.05.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan ovoga jutra, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres i M-4 Banja Luka-Čelinac. Dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 7 osoba lakše povrijeđeno. Iz saobraćaja je isključeno i 5 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 345 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 97 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Vrijeme :

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda bilo je u Hercegovini. Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 11, Ivan Sedlo, Jajce i Livno 12, Bugojno, Drvar, Kupres i Srebrenica 13, Bihać, Sarajevo i Zvornik 14, Sanski Most, Tuzla i Zenica 15, Doboj, Gradačac i Stolac 16, Bijeljina, Neum, Prijedor, Trebinje i Grude 17, Mostar 19 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu i pljuskove, lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini slabe padavine se očekuju tokom poslijepodneva ili kratkotrajni pljusak. Krajem dana, postepan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba, a poslije podne umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu od 23 do 27 stepeni.