Servisne informacije za 2.11.2016.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se nesmetano. Ceste su suhe, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

 

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.U zapadnim krajevima, skreću pažnju na povremene jake udare vjetra. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod.

Prema informaciji iz MUP-a SBK-a, u protekla 24 sata dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 9 vozila i 7 vozača motornih vozila, uručeno je 80 prekršajnih naloga, a evidentirano je 79 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Stacionarni radari na području SBK-a: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA), M-5 Vitez (kod Impregnacije), M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni, M-5.1 M-5.1 Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik, M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača.

Prema najavama iz Elektrodistriobucije Zenica PJ Distribucije Bugojno danas (srijeda) će doći do prekida u snabdjevanju električnom energijom potrošača koji ovaj energent dobijaju putem TS KULINA BANA (izlaz za dio Wagnerove i dio ulice Zlatnih ljiljana) u vremenu od 12 do 15 sati. Razlog su planski radovi na niskonaponskoj mreži.

VRIJEME: Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana, postupno naoblačenje sa sjeverozapada, koje će krajem dana i tokom noći, sa srijede na četvrtak, usloviti kišu. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a zatim će se proširiti i na ostale djelove. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana, na sjeveru zemlje, u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između – 2 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu do 19 stepeni. U Bugojnu je u 8 sati izmjerena temperatura zraka od 8 stepeni.