Servisne informacije za 21.03.2024.godine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Stanje na putevima:

Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -5; Bjelašnica -4; Drvar -2; Bugojno, Ivan Sedlo i Srebrenica -1; Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Livno i Sarajevo 1; Bihać, Doboj i Prijedor 2; Mostar i Trebinje 5; Gradačac 6; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada koje će usloviti slabu kišu se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.