Servisne informacije za 22.03.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

BIHAMK: U većem dijelu BIH jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu i uz pojačanu frekvenciju vozila. Posebno frekventno je u većim gradskim centrima. Dolaskom povoljnih vremenskih uslova, vozače pozivamo na pojačan oprez zbog povećanog broja motociklista i biciklista u saobraćaju.

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.04. Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi na sanaciji kolovoza, usporavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Na putevima SBK-a dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 3 vozača i 5 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 195 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirana su ukupno 124 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. U Travniku je slobode lišen slobode i zadržan do otrežnjenja 1 vozač, a u Bugojnu 2 vozača, koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila. U Fojnici je oduzeto 1 motorno vozilo – Mercedes A klase – čiji vozač nije posjedovao vozačku dozvolu, a provjerom u registru novčanih kazni ustanovljeno je da ima iznos od 4280 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

 

Iz Elektrodistribucije Zenica Poslovnica Bugojno  za sutra najavljuju rdaove na elektroenergetskoj mreži te će bez električne energije od  10 do 13 sati  biti trafostanice Voznik i Kula II.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u 07 sati (°C): Drvar 1; Sokolac 2; Bugojno 3; Bjelašnica, Jajce, Livno, Sanski Most, Široki Brijeg 4; Prijedor, Zenica 5; Banja Luka, Bijeljina, Stolac 6; Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica 7; Bihać, Mostar, Tuzla 8; Trebinje 10; Neum, Zvornik 11; Gradačac 15;

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne ili krajem dana umjeren porast naoblake u Krajini i na sjeveroistiku Bosne može usloviti slab i kratkotrajan pljusak kiše. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25 °C.