Servisne informacije za 24.05.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

BIHAMK: Kolovoz je suh ili mjestimično mokar a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog izvođenja radova na sanaciji oštećenja u mjestu Donji Tičići na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj saobraćaj se obustavlja od 09 do 15 sati i od 17 do 21 sat. U terminima od 21 do 09 sati i od 15 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog radova na redovnom održavanju od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Stup-Blažuj, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15). Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na putevima SBK-a , dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 78 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 35 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 3 vozača i 4 vozila. Dva vozača u Travniku su lišena slobode i zadržana do otrežnjenja u policijskoj stanici, obzirom da su u organizmu imali preko 1,5 promila alkohola.

Vrijeme:

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 4 , Sokolac 7, Sarajevo 11, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 12, Drvar, Jajce i Zenica 13, Doboj, Tuzla, Zvornik i Grude 14, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 15, Prijedor 16, Mostar i Stolac 17, Čapljina 18, Neum 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju tokom poslije podneva i u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.