Servisne informacije za 24.12.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, posebno na graničnim prelazima na sjeveru naše zemlje, i to na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Bosanski Brod gdje se čeka od 40 minuta do 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića danas (24.12.) od 12 sati, pa do nedjelje (25.12.) do 24 sati zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni bilo magle ili niskih oblaka, a u Hercegovini i na jugozapadu vedro. Temperature zraka u 07 sati:

Bugojno -8,  Bihać -7, Sanski Most -6, Banja Luka -5, Livno -4, Sarajevo, Gradačac i Ivan Sedlo -3, Bjelašnica, Tuzla, Bijeljina, Zvornik i Sokolac -2, Bileća 1, Trebinje 6, Mostar 8 C.

Danas u Bosni i Hercegovini stabilno vrijeme. Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivat će niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama veći dio dana pretežno sunčano. Poslije podne se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom oblacima najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0 stepeni.