Servisne informacije za 25.07.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u BiH saobraća se nesmetano, po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

BIHAMK: Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na putevima SBK-a u zadnja 24 sata,dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teške a 3 osobe lakše tjelesne povrede.Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 123 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentiran je ukupno 41 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključen 1 vozač i 1 vozilo.

 

Iz Poslovnice Elektro Bugojno obavještavaju da će sutra od 9 do 11 sati doći do prekida u napajanju električnom energijom potrošača koji se snabdjevaju putem dalekovoda KUpres 1. U pitanju su sljedeće trafostanice: Alibegovići, Poriče, Ždralovići, Vesela, Crniče, Pršljanica, Vrbanja, Zeleni put, Crniče i Gladovo.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu registrovana je i grmljavina. Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Gradačac i Sokolac 15, Bihać i Livno 16, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 17, Grude, Trebinje, Tuzla i Zenica 18, Bijeljina i Zvornik 19, Mostar 20, Neum 23 stepena. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U Bosni padavine većinom u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Poslije podne i krajem dana, sa kišom i pljuskovima u Hercegovini, zapadnim, centralnim, istočnim područjim. U Hercegovini veći dio dana su mogući pljuskovi. Jače padavine sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i prije podneva. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu do 27 stepeni.