Servisne informacije za 27. mart 2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozorava se i na učestale odrone. Magla se u jutarnjim i večernjim satima zadržava na pojedinim dionicama u istočnim krajevima. Meteorolozi za danas i sutra najavljuju i jake udare vjetra, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Na putevima u SBK u protekla 24 sata evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba, informacija je i MUP-a SBK. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 167 prekršajnih naloga, od kojih je 28 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

VRIJEME

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno je zabilježena slaba kiša i lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22 °C.

U Bugojnu je osvanuilo oblačno sa temperaturom zraka u 7 sati od 6 stepeni. U deset je izmjerena vrijednost temperature zraka iznosila 11, a u 13 sati 18 stepeni.

Sutra, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.