Servisne informacije za 29.02.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na mjestimično jake udare vjetra na jugozapadu naše zemlje.

 

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje i na dionicama u usjecima.

Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autocesti A1 saobraćaj se odvija po vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Tokom proteklog vikenda na području SBK-a dogodile su se 23 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba teže, a 3 osobe lakše povrijeđene. Policija je vršila pojačane kontrole saobraćaja, a akcenat je bio na sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te bez položenog vozačkog ispita. Tako je iz saobraćaja isključeno 8 vozila i 49 vozača motornih vozila, uručeno je 440 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 300 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Raspored radarskih kontrola na području SBK-a: Stacionarni radari – M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

PS VITEZ

08:00 do 11:00 sati Ulica Stjepana Radića

12:00 do 16:00 sati Buhine kuće

PS BUGOJNO

09:00 do 10:30 sati Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Vrbanja

11:00 do 12:30 sati Bugojno-Donji Vakuf, Čaušlije

PS GORNJI VAKUF-USKOPLJE

09:00 do 10:30 sati M-16.2 Ploča

13:00 do 14:30 sati M-16.2 ulica Vrbaska

PS JAJCE

10:00 do 14:00 sati Podbarevo

PS BUSOVAČA

10:00 do 15:00 sati Gavrine kuće i Kaonik

Vrijeme: Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. U Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne će prije podne biti grmljavine. U drugoj polovini dana prestanak padavina prvo u Krajini i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana postepen prestanak padavina prema jugu i istoku zemlje. Vjetar južnog i jugoistočnog smjera, prije podne jak sa olujnim udarima. Poslije podne vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 8 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

U Bugojnu je u 7 sati izmjerena temperatura zraka od 7 °C.