servisne informacije za 29.06.2016

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se po suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima, dok je na ostalim dionicama saobraćaj umjerenog intenziteta.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja. Zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine. U vremenu od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Sanacioni radovi aktuelni su i na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja. Do kraćih zastoja zbog izvođenja radova, dolazi i na putnim pravcima: M-5 Rakovica-Kobiljača, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-6 Čapljina-Ljubuški, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-15 Ključ-Sanski Most i M-14 Srbljani-Bihać.

Na putevima SBK-a ,dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 99 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 151 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno 11; Drvar, Ivan Sedlo 12; Livno, Sarajevo 14; Goražde, Prijedor, Sanski Most 15; Banja Luka, Bihać, Sokolac, Srebrenica 16; Tuzla, Zenica 17; Doboj, Zvornik 18; Gradačac 20; Bijeljina, Neum, Trebinje 21; Čapljina 22; Mostar 23.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu do 33 °C.