servisne informacije za 29.06.2016

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se po suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima, dok je na ostalim dionicama saobraćaj umjerenog intenziteta.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja. Zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine. U vremenu od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Sanacioni radovi aktuelni su i na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja. Do kraćih zastoja zbog izvođenja radova, dolazi i na putnim pravcima: M-5 Rakovica-Kobiljača, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-6 Čapljina-Ljubuški, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-15 Ključ-Sanski Most i M-14 Srbljani-Bihać.

Na putevima SBK-a ,dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 99 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 151 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno 11; Drvar, Ivan Sedlo 12; Livno, Sarajevo 14; Goražde, Prijedor, Sanski Most 15; Banja Luka, Bihać, Sokolac, Srebrenica 16; Tuzla, Zenica 17; Doboj, Zvornik 18; Gradačac 20; Bijeljina, Neum, Trebinje 21; Čapljina 22; Mostar 23.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu do 33 °C.