Servisne informacije za 3.6.2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

STANJE NA PUTEVIMA
 
Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja, informacija je iz BIHAMK-a.
 
S obzirom da je vikend pred nama, tokom dana očekuje se  pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca, pa vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Također, upozorava se i na povećan broj biciklista i motociklista, posebno u gradskim zonama. 
 
Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.
 
Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije:  Olovo-Srednje, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.
 
Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor, zbog čega će se saobraćati usporeno, uz moguće kraće obustave.
 
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
 
Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati dolazi na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.
 
 
 
 
 
 
 
SREDNJOBOSANSKI  KANTON  – RADARSKE KONTROLE
 
Stacionarni radari:
M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).
M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.
M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.
M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.
 
Nema najavljenih radarskih kontrola.
 
VREMENSKA PROGNOZA 
 
Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno. Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.
 
U subotu, 04.06.2016., u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C.
 
U nedjelju, 05.06.2016., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 C.