Servisne informacije za 3. april 2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog planskih radova na niskonaponskoj mreži danas će od 9 do 11 sati doći do obustave u isporuci električne energije potrošača koji se snabdjevaju putem TS Centar (izlaz za dio Kovačuše prema zgradi ratnih vojnih invalida).

 

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Promet vozila je slabiji, a izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima, gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uslove.

Radarske kontrole na području SBK-a: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA), M-5 Vitez (kod Impregnacije), M-5.1 Kaonik-Kiseljak, zatim u naselju Kaćuni, M-5.1 Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik i M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje, u naselju Trnovača

VRIJEME: Jutros je na jugu Hercegovine pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje bit će sunčano.Tokom dana umjeren porast naoblake, što u Hercegovini i na jugozapadu Bosne može usloviti pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 17 do 23 °C.