Servisne informacije za 3.august 2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Najava isključenja električne energije : Iz ED Zenica PJD Bugojno obavještavaju kupce električne energije da će sutra (ČETVRTAK) doći do prekida u isporuci struje u pojedinim dijelovima našeg grada.

 

U vremenu od 10 do 11 sati bez električne energije ostat će potrošači koji se snabdjevaju putem 20-kilovoltnog dalekovoda Gračanica, a to su sljedeće TS: Goruša, Odžak, Zanesovići, Pavice, Zlavast, Gračanica 1,2 i 3, zatim Ivica, Planinica, Skrti, Kordići, Bunta, Humac i GSM Humac. Razlog su planski radovi na dalekovodu.

Intervencija vatrogasaca : Saznali smo da su bugojanski vatrogasci tokom protekle noći zabilježili jednu intervenciju. Prijavljen je, naime, požar u naselju Jaklić na jednoj vikendici. Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasne ekipe pričinjena je minimalna šteta u požaru, koji se desio oko 23 sata.

Stanje na putevima : Povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u BiH. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Zbog deminiranja terena u mjestu Dusine na magistralnom putu Orašje-Lončari, u vremenu od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Do kraćih zastoja zbog radova, dolazi i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han i Simin Han-Kalesija, kao i magistralnim putevima na području Prozora, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. IZ BIHAMK-a apeluju na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Izuzev stacionarnih radara na području SBK-a za danas nisu najavljene druge radarske kontrole. Podsjetimo, stacionarni radari su locirani na ovim mjestima: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije),M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik i M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

VRIJEME : Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.