Servisne informacije za 30.4.2018.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog nastupajućeg praznika 1. Maja Međunarodnog praznika rada, do 02.05. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz. Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim Servisne an preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. U toku je biciklistička trka na relacijama Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje.

Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje. Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vremenski: 

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati:

Bjelašnica i Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno 9, Jajce 11, Ivan Sedlo 12, Sanski Most 13, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 14, Prijedor 15, Livno, Mostar i Zvornik 16, Banja Luka, Doboj, Trebinje i Tuzla 17, Bihać, Bijeljina i Gradačac 19 stupnjeva. Atmosferski tlak u Sarajevu je iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva.