Servisne informacije za 5. 04. 2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja uz povoljne vremenske uslove.

 

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Topčić Polje-Žepče, Simin Han-Donje Caparde,Čapljina-Doljani, Potoci-Mostar, Jajce-Crna Rijeka i Derventa-Srbac. U toku su radovi na deminiranju terena na putnom pravcu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine, zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A1 Vlakovo – Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine. U toku su i sanacioni radovi na dionici A1 Visoko-Podlugovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Vozače napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.2016. Protekla 24 sat na području SBK dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 7 vozača motornih vozila, uručeno je 140 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 43 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.

RADARI SBK

Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim najavljenih,  rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.). Savjetujemo svim učesnicima u saobraćaju poštivanje saobraćajnih propisa (posebno onih o ograničenju brzine), kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

VRIJEME

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29°C. Jutros u 8 sati u Bugojnu je zabilježeno 9 stepeni,a u 9 sati je bilo 12 stepeni.

U srijedu, 06.04.2016., u Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na istočni i jugoistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 22 i 28°C.