Servisne informacije za 8. april 2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Stanje na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne vremenske uslove i pojačanu frekvenciju vozila.

Iz BIHAMK-a  apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas, preporuka je iz BIHAMK-a.

Počeli su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Od danas se zabranjuje saobraćaj vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na mostu na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravat će se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

 Prema podacima MUP-a SBKa tokom vikenda evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže i 7 osoba lakše tjelesne povrede.

U subotu  u  15:50 sati u ulici Slobode, općina Bugojno,dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

Vozačica E.Ć. rođena 2004.godine iz Bugojna, koja je upravljala putničkim motornim vozilom marke Peugeot i Vozač A.K. rođen 2005. godine iz Bugojna, koji je upravljao motociklom marke Kawasaki, koji je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio teže tjelesne povrede.

 Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 459 prekršajnih naloga, od kojih su  93 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 15 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozila.

Vremenski izvještaj

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30 °C.

U Bugojnu u 8:00 sati temperature zraka kretala se oko 9 stepeni, a u 11:00 sati  19 stepeni C.

Sutra  sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 °C.