Servisne informacije za 9.4.2024.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Stanje na putevima u BiH:

Uvjeti za vožnju danas su povoljni, ali i dalje iz BIHAMK-a upozoravaju  na moguće odrone na brojnim dionicama. Vozačima savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista, poručuju iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 12 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras od ponoći pa do 11.04. (četvrtak) do 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Vremenski:


Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30 stupnjeva.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana i tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.