Servisne informacije za 9.8.2017.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Jutros se na putevima u BiH saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Iz BIHAMK-a i dalje upozoravaju vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putu tokom dana, da prave češće pauze.

Prije napuštanja vozila preporuka je da se ugase rashladni uređaji, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.Apeluju na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste), da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog uklanjanja avionske bombe, danas od 11 do 13 sati, doći će do obustave saobraćaja na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod. Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.To su putni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Napomina vozačima da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) M-5 Vitez (kod Impregnacije) M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni M-5.1 M-5.1 Brnjaci M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 08 sati:

Bugojno 16 stepeni, Sokolac 17, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Jajce 18, Livno i Srebrenica 19, Banja Luka, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 20, Bihać i Tuzla 21, Grude i Zvornik 22, Gradačac i Široki Brijeg 23, Doboj 24, Trebinje 25, Mostar 26, Neum 28 stepeni. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme.

Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernim satima ponegdje u Posavini i Krajini je moguć pljusak kiše i grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 38, na jugu i sjeveru do 41 stupanj.