Servisne iznormacije za 1. februar 2016.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

STANJE NA PUTEVIMA Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Na dionicama sa izmjenjenim režimom saobraćaja postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Tranzit kroz Sarajevo i petlja Blatuša u Zenici.

Zbog početka drugog polugodišta povećan je broj djece na ulicama, tako da vozače pozivamo na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola. U SBK tokom vikenda dogodile su se 23 saobraćajne nezgode u kojima su dvije osoba teže, a pet lakše povrijeđeno. Iz saobraćaja je isključeno 11 vozila i 24 vozača motornih vozila, uručen je 241 prekršajni nalog iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 43 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine

RADARSKE KONTROLE – SREDNJOBOSANSKI KANTON Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača. Nema najavljenih radarskih kontrola.

VRIJEME Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim, južnim i zapadnim djelovima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno razvedravanje. Vjetar, prije slab do umjeren jugozapadnog smjera, koji će do kraja dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 10 do 17 stepeni. U Bugojnu jutros u 7 sati temperatura zraka iznosila je 10, a u 10 sati 13 stepeni.