Servisne iznormacije za 1. februar 2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

STANJE NA PUTEVIMA Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Na dionicama sa izmjenjenim režimom saobraćaja postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Tranzit kroz Sarajevo i petlja Blatuša u Zenici.

Zbog početka drugog polugodišta povećan je broj djece na ulicama, tako da vozače pozivamo na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola. U SBK tokom vikenda dogodile su se 23 saobraćajne nezgode u kojima su dvije osoba teže, a pet lakše povrijeđeno. Iz saobraćaja je isključeno 11 vozila i 24 vozača motornih vozila, uručen je 241 prekršajni nalog iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 43 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine

RADARSKE KONTROLE – SREDNJOBOSANSKI KANTON Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača. Nema najavljenih radarskih kontrola.

VRIJEME Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim, južnim i zapadnim djelovima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno razvedravanje. Vjetar, prije slab do umjeren jugozapadnog smjera, koji će do kraja dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 10 do 17 stepeni. U Bugojnu jutros u 7 sati temperatura zraka iznosila je 10, a u 10 sati 13 stepeni.