Šest godina od terorističkog napada na PS Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U ponedjeljka, 27. juna navršava se šest godina od terorističkog napada na zgradu Policijske stanice i Policijske uprave u Bugojnu.

U terorističkom napadu smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, teže je ranjena policijska službenica Edina Hindić, dok je još nekoliko policajaca lakše povrijeđeno. Takođe, na zgradi Policije u Bugojnu pričinjena je velika materijalna šteta.

U povodu obilježavanja šeste godišnjice od pomenutog terorističkog akta u Bugojnu, u ponedjeljak, s početkom u 10 sati brojne policijske, općinske i delegacije s viših nivoa vlasti položiti cvijeće i odati počast poginulom bugojanskom policajcu Tariku Ljubuškiću ispred spomen ploče u holu Policijske stanice , ispred spomen obilježja u parku kod Policijske stanice Bugojno , te na mezarju u Jakliću. Svoj dolazak u Bugojno najavili su i potpredsjednici Federacije Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Podsjećanja radi, u prvostepenom postupku, optuženi za teroristički napad na zgradu Policijske stanice i uprave Bugojno, Haris Čaušević-Oks bio je osuđen na kaznu zatvora od 45 godina, da bi u drugostepenom postupku 15. jula prošle godine ta kazna preinačena u kaznu dugotrajnog zatvora u trajanu od 35 godina.