Sinoć izvedena predstava „Odisej-san o povratku“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U takmičarskom dijelu programa ovogodišnjeg IX Bugojanskog lutkarskog bijenala jučer je Dječije pozorište Republike Srpske izvelo predstavu „Odisej-san o povratku“, u režiji Biserke Kolevske.

Predstava je nagradjivana na brojim festivalima lutkarstva u zemlji i inostranstvu, a na prošlogodišnjim 22. susretima pozorišta /kazališta lutaka BiH u Bugojnu proglašena je za najbolju predstavu u cjelini.Predstava „Odisej-san o povratku“ se temelji na jednom od najljepših mitova antičke Grčke. Priča je to o Odiseju, koji nakon pobjede u Troji, sanja o povratku kući, a na tom putu doživljava nevjerovatne avanture. Ovaj lutkarski komad u sebi nosi i poruke o ljudskim vrijednostima odanosti i hrabrosti, ali i snalažljivosti.

Na program IX Bugojanskog lutkarskog bijenala danas je na repertoaru predstava “Ljepotica i zvijer” Pozorišta lutaka Mostar, a u 19 i 30 sati na gradskom trgu, mališani će moći uživati u predstavi “Pustolovine veselog lutka Nešutka “u izvedbi UG “Scena”/Gradsko pozorište Živinice.