Sinoć promovirana knjiga „Novo Bugojno se radja“ Viktora Dundovića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Promocija knjige „Novo Bugojno se radja“ Viktora Dundovića upriličena je u povodu obilježavanja 20.maja-Dana Općine Bugojno.

Organizatori promocije su bugojanska udruženja, Društvo „Tito“ i UABNOR, a neizmjernu podršku novom Dundovićevom djelu dao je, kako je istaknuto na promociji, načelnika Hasana Ajkunića. Na promociji osme knjige Vitora Dundovića prisutne je u ime organizatora pozdravio Amir Kišija. Istakao je kako je i ova knjiga Viktora Dundovića o Bugojnu, dogadjajima i ljudima koje poznajemo. Kišija je pročitao kratki zapis iz knjige posvećen preminuloj dugogodišnjoj članici i sekretaru udruženja Ameri Rustempašić Šupić.

Obratio se i načelnik Hasan Ajkunić koji je dao nesebičnu podršku ovoj, ali i prethodnim knjigama Viktora Dundovića.

-Ovo je najljepši poklon gradu u povodu Dana Općine – rekao je načelnik Ajkunić i čestitajući 20.maj – Dan Općine pozvao gradjane na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno.

Knjiga „Novo Bugojno se radja“ govori o ljudima koji su ostavili neizbrisiv trag u gradu kojeg autor, kako kaže, neizmjerno voli.

-Nakon četverogodišnje pauze nastala je moja osma knjiga optimističnog naziva „Novo Bugojno se radja“. To je knjiga o ljudima koji su svojim vizijama, svojom stručnošću i zalaganjem tvorci novog Bugojna – kaže njen autor, Viktor Dundović.

Recenzentice knjige bile su prof. Vedrana Kisić i komunikolog Rea Vučić. Govoreći o autoru i njegovoj novoj knjizi istakle su kako je riječ o čovjeku koji voli svoje Bugojno, umjetnost i sve što je pozitivno u gradu. Naglasile su kako je knjiga „Novo Bugojno se radja“ pisana jednostavnim i jasnim jezikom, plijeni čitaoca, a one koji nisu iz Bugojna da dodju u ovaj grad.

Tekstove iz knjige interpretirali su učenici bugojanske Gimnazije i Zavičajnog kluba ove škole. Na kraju promocije članovi Taekwondo kluba Bugojno prezentirali su borilačke vještine za broju publiku u Kristalnoj sali Općine. Novu knjigu Viktor Dundović posvetio je, kako je rekao, poslijeratnoj najbrojnijoj i najuspješnijoj prošlogodišnjoj, 48.generaciji učenika bugojanske Gimnazije.

110111213141516172346789