Sinoć u Bugojnu teško ranjena jedna osoba

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prema informacijama portparola MUP SBK-a Rusmira Prohana, sinoć je u 21 sat i 45 minuta u Policijsku stanicu Bugojno prijavljena upotreba vatrenog oružja koja se dogodila u krugu Srednje stručne škole Bugojno. Prema toj prijavi, ranjena je jedna osoba inicijala R.V. iz Bugojna koja je zadobila povrede u predjelu stomaka.

Kako navodi portparol Kantonalnog MUP-a, nakon što je policijska patrola došla na lice mjesta, prevezla je ranjenog do Doma zdravlja Bugojno  koji je zbog težine povrede, prebačen u Kantonalnu bolnicu Travnik i trenutno se nalazi van životne opasnosti.

Službenici policije su tokom noći, pronašli pet osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem i u toku je njihova kriminalistička obrada kako bi se utvrdilo koja je od navedenih osoba upotrijebila vatreno oružje, istakao je Rusmir Prohan.

Prema najnovijim informacijama portparola MUP SBK-a, kriminilastičkom obradom osumnjičenih,utvrđeno je da je  izvršilac navedenog krivičnog djela osoba inicijala S.I. rođen 1969.godine iz Bugojna.Slijedi nastavak istrage ,kako bi se otkrili detalji i okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.