Situacija u Bugojnu povoljna povodom COVID-a 19

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Komandant Općinskog štaba Civilne zaštite i načelnik Općine Hasan Ajkunić situaciju na području Bugojna izazavanu pandemijom koronavirusa, obzirom da u proteklih 7 dana nije bilo pozitivnih osoba, okarakterisao je dobrom.

       – Prošle srijede smo bili zabrinuti kako će se dalje razvijati situacija sa koronavirusom na području naše općine. Evo iza nas je 7 dana u kojima nismo imali pozitivnih osoba. Trebamo poštovati ono što rade zaposleni u Domu zdravlja, Bolnici i apotekama, pripadnici Policijske uprave, kao i preporuke viših nivoa koje se pravovremeno plasiraju putem naše RTV Bugojno. Apelujem na sugrađane da obavezno koriste zaštitni materijal kao što su maske i ruzkavice, te da drže socijalnu distancu. To su preventivne mjere koje su kod nas i dale rezultate pa nemamo veći broj oboljelih, rekao je Ajkunić.

        Uz ostvrt na ponašanje pojedinaca koji su prekršili preporuke kantonalnog i federalnog štaba da nema okupljanja iskopristio je priliku da uputi čestitku povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH.

       -Ovo je prvi put da u ovih proteklih 28 godina samo čestitam i da se nismo okupili na šehidskom spomen obilježju. Preporuke kriznih štabova su bile da nema okupljanja. Za pojedince koji su danas položili cvijeće mislim da se nisu trebali izdvajati od ostalih predstavnika boračke polupacije. Svi smo mi pripadnici Armije RBiH. Niko nije trebao na ovome da nešto poentira. Svi trebamo sačekati vremenski period kada ćemo zajedno i dostajanstveno to moći obilježiti. Na kraju ipak svim pripadnicima bh Armije, a posebno sa područja općine Bugojno, čestitam Dan Armije RBiH, i da naredne 2021.godine svi obilježimo 29-tu godišnjicu zajedno i dostojanstveno, zaključio je Ajkunić.

192021