Sjajan otpor košarkaša lideru iz Sarajeva

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Odličan otpor pružili su košarkaši Iskre u derbiju posljednjeg kola A2 košarkaške lige protiv lidera i jedinog neporaženog sastava Lige – Studenti iz Sarajeva. U pravom derbiju Sarajlije su ostvarile tijesnu pobjedu sa tri poena razlike.

Izabranici Muje Kovačevića bili su na korak do velike pobjede protiv sarajevskih studenata, igrača, koji čine drugu ekipu premijer ligaša Bosne. Lider je veći dio susreta, kontrolisao rezultat, ali se plavi nisu predavali i u posljednjoj četvrtini, koju su sa 31 : 19 riješili u svoju korist bili veoma blizu da u potpunosti preokrenu rezultat. Nedostajalo je malo više mirnoće i koncetracije u napadu. Susret je pokazao da se Iskra u polufinalu pley offa ima čemu nadati protiv istog protivnika. Ajdin Delić je sa 30 poena bio najefikasniji igrač na terenu i ponovo je uspješno predvodio svoj tim.

Prvih deset minuta studenti su riješili sa 21 : 14, drugi period dobili su minimalno 29 : 28, dok je u trećoj četvrtini sastav iz Sarajeva bio bolji sa 25 : 18. Konačan rezultat glasio je 94 : 91 za Studente. Trener Iskre Mujo Kovačević i pored poraza nije nezadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača.

Kod Iskre drugi strijelac u ekipi bio je Alem Saračević sa 15 poena, 12 je dodao Nedim Vugdalić, a 11 Anel Čaušević. Prvi strijelac Studenata sa 22 poena bio je Deniz Kadić. Deni Tutić je dodao 14, a Emin Bučuk 13. Iskra je ranije obezbijedila nastup u pley offu i prvi susret protiv Studenata odigrat će narednog vikenda u Sarajevu, revanš je sedam dana poslije u Bugojnu. Drugi polufinalni par je Konjic – Ilidža.