Skupština Udruženja P-U Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je održana radna sjednica Skupštine Udruženja penzionera –umirovljenika Općine Bugojno.Na dnevnom redu se našlo 14 tačaka koje su bez ikakvih problema i usvojene, te je rad Skupštine ocijenjen vrlo uspješnim.

Skupštinom je predsjedavao Marko Zelić, a nakon izbora radnih tijela Skupštine, razmatrani su ,a potom i usvojeni : izvještaj o radu Upravnog odbora u 2015.godini , financijski izvještaj kao i izvještaj Nadzornog odbora o zakonitosti raspolaganja novčanim sredstvima Udruženja penzionera u prošloj godini. Prijedlog plana prihoda i rashoda za ovu godinu ,kao i prijedlog odluke o visini članarine ,vrsta i visina pomoći članovima Udruženja penzionera ,takodje su se našli na dnevnom redu Skupštine penzionera, a i ove tačke su bez problema usvojene.

U drugom dijelu Skupštine bugojanskih penzionera razmatrana je a potom i usvojena ostavka predsjednika Skupštine penzionera umirovljenika SBK Ekrema Šečića, uz odluku da se do daljneg zamrznu odnosi između Općinskog udruženja i Kantonalnog saveza, a upućen je i zahtjev da se po ovom pitanju pismeno izjasni predsjednik Skupštine Saveza penzionera u Federaciji BIH. U nastavku Skupštine penzionera/umirovljenika Bugojno, donesena je odluka o izboru člana Izvršnog odbora Saveza penzionera-umirovljenika SBK ispred bugojanskog udruženja, te je izabran Mijo Pilić, a usvojena je i odluka o izboru Ismeta Hadžibegovića za člana Skupštine i za člana UO Udruženja.

Tokom Skupštine razgovarano je i o aktuelnoj problematici sa kojom se najstarija populacija našeg društva suočava u cijeloj državi, od visine penzija, njihovom kašnjenju i ostalim poteškoćama penzionera.

1234567