Snijeg pada i u Bugojnu, ekipe Čistoće 24 sata na terenu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na području bugojanske općine u prvoj polovini dana palo je dvadesetak centimetara snijega. Saobraćajnice su prohodne, a nešto teže odvijanje saobraćaja je u prigradskim naseljima i seoskim mjesnim zajednicama.

Ekipe JKP „Čistoća“ od juče su neprestano na terenu i po riječima direktora preduzeća Emira Sarajlića, čišćenje snijega vrši se sa tri specijalna vozila grtalice- posipači.

-Bacili smo i znatne količine abrazivnog materijala i soli i vršimo čišćenje snijega sa saobraćajnica u gradskoj zoni, te prigradskim naseljima. Naravno prisutni smo i u svim mjesnim zajednicama gdje možemo doći sa našom mehanizacijom. Angažovali smo i male traktore za čišćenje trotoara, tako da i taj posao imamo u planu završiti u toku dana. Ukoliko padavine prestanu očekujem da u nedjelju imamo očišćene ulice u gradskoj jezgri i prgradskim naseljima, te selima gdje za to bude postojala najveća potreba- kaže direktor bugojanske Čistoće Emir Sarajlić.

Na prijevojima Rostovo i Koprivnica saznali smo, odvijanje saobraćaja je otežano, a dogodilo se i nekoliko saobraćajnih nezgoda.

131141naslovna