ŠPD “Srednjobosanske šume”: Nastavljene aktivnosti na modernizaciji voznih jedinica za potrebe šumarija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nastavljene su aktivnosti na planu modernizacije neophodnih mašina, odnosno vozila u ŠPD “Srednjobosanske šume”. S tim u vezi, jučer je upriličena primopredaja  voznih jedinica za potrebe šumarija u Kreševu, Jajcu, Travniku, Novom Travniku i Bugojnu, te uslužnih djelatnosti u Fojnici i našem gradu. Radi se o osam kombi vozila i dva kamiona kipera.

ŠPD “Srednjobosanske šume” osnovano je Odlukom Vlade SBK-a 7. maja 2004. godine sa sjedištem u općini Donji Vakuf. Iz godine u godinu bilježi sve bolje poslovne rezultate čemu je, doprinijela upravo modernizacija mašina, koje uposleni u šumarijama koriste u svom radu.

Cilj je da se stvore uslovi za efikasniji rad uposlenih, i postignu još bolji rezultati u budućnosti. Nadam se da će nove vozne jedinice koristiti uposlenima u postizanju kvalitetnijih rezultata – istakao je direktor ŠPD “Srednjobosanske šume” Vildan Hajić.

Modernizaciji mehanizacije planiramo posvetiti pažnju i u budućem radu, jer, dosadašnje aktivnosti na tom planu doprinijele su uspjehu, koji je postignut u proteklom periodu – naglasio je Hajić.

Sa ovim vozilima ŠPD “Srednjobosanske šume “u znatnoj mjeri je obnovilo vozni park. I u narednom periodu nastavit će sa ulaganjima na drugim poljima, a sve u cilju stvaranja boljih uslova rada sa kojima će i poslovna efikasnost biti veća.

101156789