Srednja stručna škola Bugojno obilježila 21 godinu uspješnog rada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom 9. maja Dana Srednje stručne škole Bugojno, jučer je u dvorištu ove ustanove upriličen prigodan program. Srednja stručna škola Bugojno danas je proslavila 21 godinu uspješnog rada o čemu svjedoče brojni uspješni rezultati koje je ova ustanova ostvarila u proteklom periodu.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor SSŠ Bugojno Enver Hadžiahmetović kazavši kako je 9. maj itekako bitan datum za ovu ustanovu budući da okosnicu razvoja svake općine čini realni sektor . Srednja stručna škola Bugojno ima 20 odjeljenja i 510 učenika te predstavlja najbrojniju školu na području općine Bugojno.

Hadžiahmetović je posebno naglasio da je potrebno povećati procenat upisa u korist stručnih škola čak do 70% kako bi iz ove ustanove izašao školovan kadar spreman za tržište rada.

Srednja stručna škola Bugojno u proteklom periodu imala je niz uspješnih aktivnosti i postigla je izvrsne rezultate u mnogim oblastma. Pedagogica škole Azra Bečirović, zajedno sa učenicima i profesorima, bila je pokretač brojnih aktivnosti, između ostalog i obilježavanja Svjetskog dana srca, Dana otvorenih vrata suda, Dana ružičastih majica, protestne šetnje “Smanji brzinu, imaš vremena”, obilježavanja Noći muzeja te niza debata i takmičenja kao i humanitarnih akcija.

Danas su dodijeljene zahvalnice učenicima IIIb razreda kao i učenicima koji su se odazvali na konkurs za najbolji literarni rad, pjesmu, esej priču te crtež. Uručene su i zahvalnice učenicima koji su učestovali na 9. Festivalu rada Hadžići 2017. i tom prilikom ostvarili zavidne rezultate. Povodom dana škole, profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja organizovali su niz takmičenja na kojima su učenici pokazali izuzetnu izdržljivost i veoma dobre sportske rezultate.

Tako je bilo i za Dan Armije BiH gdje su svojim učešćem dali značajan doprinos u streljaštvu, pod rukovodstvom profesora Abdulaha Serezlije. Najboljim učenicima danas su uručene diplome. Na samom kraju odigrana je finalna utakmica učenika SSŠ, a nakon toga i revijalna utakmica uposlenika SSŠ i STŠ Bugojno.

Učenicima i profesorima SSŠ Bugojno želimo mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu i nadamo se da će nastaviti nizati i dalje dobre rezultate u svim oblastima.

123456