STŠ Bugojno upriličila Dan otvorenih vrata

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je Srednja tehnička škola Bugojno upriličila Dan otvorenih vrata za učenike osmih razreda bugojanskih osnovnih škola.

-Ovo je prvi put da STŠ Bugojno organizuje Dan otvorenih vrata i, na zanimljiv i praktičan način, budućim srednjoškolcima prezentira mogućnosti školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi. Nakon prezentacije, učenici su imali priliku obići školu i na licu mjesta vidjeti sve ono što će im biti na raspolaganju tokom nastavnog  i vannastavnog procesa u našoj školi-istakla je prof.Alisa Hadžiabdić. S obzirom na to da se nalaze pred važnom odlukom, poručila je da dobro razmisle, poslušaju srce i razum i odaberu ono što je najbolje za njih.

-STŠ je osnovana 1964.godine i upravo ispraća 50.generaciju maturanata. To je jedan od razloga što smo upriličiti Dan otvorenih vrata i upoznali učenike osmih razreda s mogućnostima školovanja u ovoj srednjoškolskoj obrazovnoj ustanovi – rekao j Nahid Šupić, direktor STŠ Bugojno. Bez obzira na njihov izbor, poželio im je puno sreće u nastavku školovanja.

U sklopu STŠ učenici će moći odabrati zanimanja Mašinski tehničar konstruktor na računaru, Elektrotehničar energetike, obnovljivih izvora energije i elektronike, Elektrotehničar računarske tehnike i automatike, Ekonomski tehničar i Gradjevinski tehničar.