STŠ Bugojno upriličila Dan otvorenih vrata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je Srednja tehnička škola Bugojno upriličila Dan otvorenih vrata za učenike osmih razreda bugojanskih osnovnih škola.

-Ovo je prvi put da STŠ Bugojno organizuje Dan otvorenih vrata i, na zanimljiv i praktičan način, budućim srednjoškolcima prezentira mogućnosti školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi. Nakon prezentacije, učenici su imali priliku obići školu i na licu mjesta vidjeti sve ono što će im biti na raspolaganju tokom nastavnog  i vannastavnog procesa u našoj školi-istakla je prof.Alisa Hadžiabdić. S obzirom na to da se nalaze pred važnom odlukom, poručila je da dobro razmisle, poslušaju srce i razum i odaberu ono što je najbolje za njih.

-STŠ je osnovana 1964.godine i upravo ispraća 50.generaciju maturanata. To je jedan od razloga što smo upriličiti Dan otvorenih vrata i upoznali učenike osmih razreda s mogućnostima školovanja u ovoj srednjoškolskoj obrazovnoj ustanovi – rekao j Nahid Šupić, direktor STŠ Bugojno. Bez obzira na njihov izbor, poželio im je puno sreće u nastavku školovanja.

U sklopu STŠ učenici će moći odabrati zanimanja Mašinski tehničar konstruktor na računaru, Elektrotehničar energetike, obnovljivih izvora energije i elektronike, Elektrotehničar računarske tehnike i automatike, Ekonomski tehničar i Gradjevinski tehničar.

12345678