Sutra 30. sjednica Općinskog vijeća Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno u četvrtak će, s početkom u 10 sati, biti održana 30. sjednica Općinskog vijeća. Ne bude li izmjena u dnevnom redu, koji je predložila predsjedavajuća Greta Kuna, pred vijećnicima će se naći 11 tačaka.

Nakon vijećničkih pitanja, bit će prezentiran i razmotren Izvještaj o izvršenju budžeta općine Bugojno za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

U dnevni red sjednice OV-ća Bugojno uvršteni su, također, Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2015. godinu i Nacrt budžeta općine Bugojno za 2016. godinu.

U planu je razmatranje Nacrta teksta Zakona o označavanju i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva, te izbor dva člana Komisije za javno-privatno partnerstvo.

Na zahtjev članova Sportsko-ribolovnog društva Bugojno, na sjednici će biti prezentirana i Informacija o zagađenju voda na teritoriji naše općine, a Vijeće bi se trebalo izjasniti i o zahtjevima radnika preduzeća „Binas“.

Informacija o finansiranju općinskih organizacija proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i Informacija o najavljenoj izgradnji Regionalne sanitarne deponije na lokaciji Rudnika uglja „Gračanica“, posljednje su tačke dnevog reda najavljene sjednice Općinskog vijeća Bugojno.