Sutra 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra će u Donjem Vakufu s početkom u 17:00 sati biti održana 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf. Na dnevnom redu je 13 tačaka.

 

Na početku sjednice bit će razmatran Program izgradnje objekata komunalne infrastrukture za 2016., a zatim Odluka o izmjenama Statuta Općine Donji Vakuf, kao i rješenja: o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za žalbe, o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za provodjenje javnog konkursa za dodjelu gradjevinskog zemljišta državnog vlasništva radi gradjenja stambenog objekta.

Vijećnici u Donjem Vakufu razmatrat će i Zaključak o odobravanju raspisivanja javnog konkursa za dodjelu neizgradjenog gradjevinskog zemljišta državnog vlasništva radi gradjenja stambenog objekta, Informaciju o stanju bezbjednosti ljudi i imovine, te bezbjednosti javnog reda za 2015. godinu i Informaciju o stanju putne infrastrukture.

Na dnevnom redu je i razmatranje izvještaja i to : o radu Javne ustanove Centar za socijalni rad Donji Vakuf, o radu Javne ustanove Dom kulture Donji Vakuf, Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Donji Vakuf za period 1.1. do 31.12. 2015., kao i o stanju u oblasti poljoprivrede za 2015. te o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za period januar – mart 2016. god.

Zahtjev Javnog komunalnog uslužnog preduzeća „Čistoća“ Donji Vakuf za davanje saglasnosti za imenovanje v.d. direktor bit će razmatran kao posljednja tačka 31. sjednice Općinskog vijeća Donji Vakuf.