Sutra Dan općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povodom 20.maja – Dana općine Bugojno sutra će u Kristalnoj sali Općine biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Bugojno.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bugojno biće održana s početkom u 10,00 sati. Vijećnicima, te brojnim gostima iz političkog, kulturnog i javnog života prvi će se obratiti zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Salih Gurbeta, a nakon toga i predsjedavajući Igor Vrljić. U nastavku sjednici prisutnima će se obratiti i načelnik Općine Hasan Ajkunić kao i potpredsjednica Federacije BiH-ne Melika Mahmutbegović.

Nakon obraćanja povodom Dana Općine biće izveden bogat kulturno-zabavni program u kojem će učestvovati: učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole Bugojno, članovi Teatra Fedra, Tamburaški sastav „Zlatne žice“ i Ženski vokalni ansambl bugojanske podružnice HKD „Napredak“, Vokalni ansambl Bugojno i Gradski hor Bugojno.

U okviru obilježavanja Dana općine Bugojno tokom vikenda biće upriličene brojne sportsko-kulturne manifestacije.

U KSC-u sutra će biti održan Deveti međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Bugojno open 2017.“. Domaćin turnira je Klub sjedeće odbojke Iskra a za pobjednički pehar borit će se još 7 ekipa iz naše zemlje, Hrvatske i Srbije. Svečano otvaranje turnira je u 9,00 sati.

Na stadionu „Mladost“, u organizaciji NK „Etna sport“ tokom dva dana vikenda biće organizovan malonogometni turnir poda nazivom „Trofej grada Bugojna“. Na turniru, koji će biti svečano otvoren sutra u 12,00 sati, nastupit će ekipe dječaka rođeni 2003./2004., 2005./2006., te 2007. i mlađi.

Povodom Dana Općine sutra će biti upriličeno otvaranje Streljane, te Amaterski omladinski turnir u streljaštvu. Streljana Udruženja strijelaca „Kalin“ , koja se nalazi u podrumskim prostorijama nekadašnje Robne kuće “Borac”, biće otvorena u 14 sati i 15 minuta.

U večernjim satima na platou ispred Kulturno sportskog centra biće upriličen 11. Internacionalni festival folklora Bugojno 2017. i 17. smotra folklora „Dani Ajvatovice 2017.“. Domaćin ova dva objedinjena događaja kojima se prezentira folklorna tradicija je Gradski folklorni ansambl Bugojno.

Povodom Dana općine Bugojno, a po okončanju folklornih nastupa, biće upriličen i vatromet.

Za nedjelju, u okviru obilježavanja Dana općine Bugojno, predviđena su dva sportska sadržaja. U 10,00 sati u KSC-u će biti otvoren 14. Karate kup „Futura 2017.“, dok će u 11,00 sati u Kristalnoj sali Općine biti otvoren Peti međunarodni šahovski turnir „Bugojno open 2017.“