Sutra Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2018. god

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2018. godinu biće održan sutra, 20. februara, u Kristalnoj sali općine Bugojno, sa početkom u 18,00 sati.

I ovog puta Upravni odbor Sportskog saveza Bugojno krajem protekle godine raspisao je javni poziv za podnošenje prijedloga za najbolje, a koje su mogli dostavljati klubovi, udruženje građana i pojedinci.

Razmatrajući upućene prijedloge tokom tri održana sastanka o najboljima je odlučivao sedmočlani žiri kojim je predsjedavao Aldin Pandžo, član Košarkaškog kluba Iskra.

Kao i proteklih godina biće izabrani najuspješniji sportisti u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, potom najuspješniji sportisti u juniorskoj, kadetskoj, pionirskoj i pretpionirskoj kategoriji, iz ekipnih i individualnih sportova. U svim ovim kategorijama biće proglašene i najbolje muške i ženske ekipe.Također će biti proglašeni najuspješniji u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem, te ekipa u ovoj kategoriji, kao i najuspješniji treneri, sportski radnik i sportski novinar.

Tokom manifestacije biće dodijeljene i posebna priznanja pojedincima koji su u proteklom periodu ostavili značajan trag u bugojanskom sportu, te organizacijama koje podržavaju sport i sportiste.