Sutra “Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2016.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra će u Kristalnoj sali Općine biti upriličena manifestacija “Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2016.godinu”. Tokom manifestacije koja će početi u 18,00 sati Sportski savez općine Bugojno nagradit će pojedince i ekipe iz brojnih sportskih klubova i udruženja koji djeluju u našem gradu .

Upravi odbor Sportskog saveza u pripremi manifestacije imenovao je sedmočlani žiri koji je imao dosta težak i složen zadatak da iz obilja prispjelih prijava, na osnovu bodovanja po Pravilniku Sportskog saveza, imenuje one najbolje u pojedinačnoj i ekipnoj konkuirenciji.

Žiri je radio u sastavu: Nijaz Jusufspahić, predsjednik , te članovi: Alan Pezo, Emsada Batić, Almir Bašić, Abduselam Kico, Alen Jahija i Osman Mešan.

Zbog činjenice da je od protekle godine izmijenjen Pravilnik za izbor najboljih sportista, odnosno da je omogućen ravnopravan tretman onih koji su postigli dobre rezultate u individualnoj konkurenciji sa onima koji su imali dobre rezultate u ekipnim nastupima u svakoj od kategorija, od predpionirske do seniorske, biće dodijeljene po dvije ravnopravne nagrade.

Pored priznanja sportistima i sportskim ekipama koji su postigli zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjiam tokom manifestacije Sportski savez će dodijeliti i niz priznaja i nagrada pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos u razvoju i praćenju sporta na području općine Bugojno.