Sutra koncert u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra će u Kristalnoj sali Općine Bugojno biti održan koncert u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja koji tradicionalno organizuje Vokalni ansambl Bugojno. Koncert počinje u 19:00 sati.

Vokalni ansambl Bugojno već treću godinu organizuje poseban koncert u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja, a koncert uveličaju gosti iz drugih gradova. Ovaj put gosti stižu iz Sarajeva, Konjica i Tuzle.

Koncert će otvoriti najmladji, Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno, a uslijedit će nastupi ansambla Tuzlanke, Sejfullah iz Konjica, Chorus Cadenca iz Sarajeva i Vokalnog ansambla Bugojno. Izdvojimo da je ovo još jedna uspješna godina Vokalnog ansambla Bugojno, a ovo je ukupno 28. nastup. Pored učešća u brojnim manifestacijama, treba naglasiti da je Vokalni ansambl realizovao i poseban koncert „Mom gradu“.

Prvi Horski karavan za najmladje pjevače organizovan je  u saradnji s dječjim horovima iz Sanskog Mosta i Donjeg Vakufa. Zabilježena su i uspješna gostovanja u Donjem Vakufu, Sarajevu, Sanskom Mostu, Mrkonjić Gradu, Kaknju te saradnja sa brojnim organizacijama u cijelom regionu.