Sutra okrugli sto o problemima i rješenjima u sektoru jagodičastog voća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Savez proizvođača jagodičastog i bobičastog voća BiH će, u saradnji s Općinom Bugojno i Udruženjem jagodičastog i bobičastog voća “Bugojanska malina” organizovati u utorak u našem gradu okrugli sto o problemima i mogućim rješenjima u sektoru jagodičastog voća.

 

U radu okruglog stola učestvovat će predstavnici federalnog i kantonalnog ministarstva poljoprivrede, kao i resornih službi u općinama Bugojno, Donji Vakuf, Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje i Jajce.

Očekuje se, također, prisustvo otkupljivača jagodičastog voća, predstavnika poljoprivrednih udruženja i zadruga, te individualnih proizvođača s područja ovih općina.

Između ostalog, na okruglom stolu će biti prezentovan rad Saveza proizvođača jagodičastog i bobičastog voća BiH, kao i rezultati istraživanja o stanju malinarstva u BiH.

Trebale bi biti donesene i mjere za jačanje poljoprivrednih organizacija na terenu, i općenito poboljšanje stanja u toj oblasti.

Okrugli sto “Problemi i rješenja u sektoru jagodičastog voća” bit će održan sutra u Kristalnoj sali Općine Bugojno od 11 do 13 sati.