Sutra počinje 5. bugojanski božićni sajam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Bugojno sutra će u našem gradu biti otvoren 5. Bugojanski božićni sajam.

 

Sajam će se održati na uglu ulica Zlatnih ljiljana i Dr. Wagnera, u vremenu od 14 do 20 sati.

Svečanost otvaranja Sajma zakazana je sutra u 14 sati, uz prigodan muzički program, riječi dobrodošlice domaćina i jazz koncert benda „Albert B. Savić & The Invisibles“ iz Banjaluke.

U maloj sali KSC-a Bugojno u 16 sati bit će održano predavanje o temi: “Matica 175 godina ”, a predavač će biti potpredsjednik Matice Hrvatske Stjepan Sučić.

U večernjim satima, nastupit će banjalučki bend “Balkan express”.

Također, zanimljivi programi planirani su za petak i subotu, a bit će ispunjeni nastupima ritmičke gimnastike iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Mješovite pjevačke grupe “Lampoši” iz Travnika, benda “The cat paws” iz Hrvatske, Plesnog kluba “Violeta”, Ženskog vokalnog ansambla HKD “Napredak”, Dječijeg hora “Horoljupci” i Vokalnog ansambla iz Bugojna, Muške klape “Dobrkovići” iz Širokog Brijega, benda “Cover Art” iz Zenice, dolazak Motomrazova i fotografisanje djece s Djeda Mrazom.

U okviru programa 5. Bugojanskog božićnog sajma, u maloj sali KSC-a u Bugojnu 29.decembra u 20 sati članovi Gradskog kazališta iz Viteza odigrat će predstavu “Šmizle”, nakon čega će biti upriličeno svečano zatvaranjeovog sajma, čiji je generalni pokrovitelj Općina Bugojno.

123