Sutra u Bugojnu svečanost povodom Međunarodnog dana djeteta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom obilježavanja Dana dječijih prava i Medjunarodnog dana djeteta, Udruženje Leptir Bugojno u saradnji sa općinom te  drugim nevladinim organizacijama i ustanovama, i ove godine organizuje prigodan program. Svečana priredba biće održana sutra u Kristalnoj sali općine u 18 sati.

20.-og novembra 1989. godine na Glavnoj skupštini UN-a , usvojena je Konvencija o pravima djeteta. To je dječiji zakonik koji odredjuje načine na koje se treba odnosti prema djeci. U Konvenciji se govori prije svega , o obavezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i obavezama brojnih društvenih činilaca u vezi zaštite djeteta. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana djeteta je da podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

I ove godine u našem gradu biće na svečan način oblježen ovaj datum. Udruženje Leptir u saradnji sa Udruženjem Sunce, Vokalnim ansamblom Bugojno, JU Centar za predškolski odgoj i obrazovanje, Dječijom scenom Teatra Fedra i Dječijim pozorištem Eko Art , tim povodom , priprema prigodan program. Sutra s početkom u 18 sati biće upriličena svečana priredba na kojoj će se , kroz druženje, pjesmu, recitaciju i igru ukazati na značaja dječijih prava.

Organizatori programa pozivaju sve građane da svojim prisustvom daju podršku obilježavanju ovog datuma.