Sve spremno za Plavu noć

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U četvrtak je pod predsjedavanjem načelnika Općine Hasana Ajkunića održan sastanak Organizacionog odbora manifestacije „Plava noć“, kojom će u nedjelju, 24. jula na stadionu „Mladost“ biti obilježeno 70. godina NK Iskra , te održana promocija rezultata uspješnih bugojanskih sportskih klubova.

Na pomenutom sastanku bilo je riječi o do sada realiziranim aktivnostima na pripremi ove manifestacije. Članovi Organizacionog odbora izrazili su zadovoljstvo tokom i realizacijom predviđenih pripremnih radnji za pomenutu manifestaciju, koja će biti u znaku NK Iskra, ali i još nekoliko interesantnih revijalnih sadržaja.

Svoje će odlične rezultate i plasmane u više rangove takmičenja promovisati muški košarkški klub Iskra i ženski nogometni klub Iskra. Održat će se promocija knjige Vlatka Glavaša „Kapiten jednog teškog vremena“ , te revijalna utakmica Veterani NK Iskra – Humane zvijezde.

U muzičkom dijelu programa predviđen je nastup Vokalnog ansambla Bugojno, a sve bi na kraju trebao začiniti vatromet . Pored velikog broja posjetilaca, očekuje se da će u samom programu nastupiti više od dvije stotine učesnika što će ovoj manifestaciji dati posebnu težinu. Plavoj noći prethodit će izložba starih fotografija NK Iskra u subotu, 23. jula. Izložba će se održati u Umjetničkoj galeriji KSC- a s početkom u 20 sati. Organizator je pozvao sve ljubitelje sporta, građane Bugojna da svojim prisustvom uveličaju ova dva događaja.