Sve spremno za početak 47. Teatarskog festivala Fedra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U zgradi Općine Bugojno održan je sastanak Organizacionog odbora 47. Teatarskog festivala Fedra , festivala koji, kako se čulo na sastanku, predstavlja jedan od glavnih amabasadora našeg grada u zemlji i regiji.Festival će biti održan od 13. do 20. jula.

Kako je na sastanku istakao direktor KSC Bugojno Mirza Idrizović, bio je ovo posljednji sastanak Organizacionog odbora pred samu realizaciju festivala. Potvrdio je da je sve spremno za njegovu realizaciju. Na sastanku je istaknuto je ovaj festival dragocjen za grad Bugojno, za Bosnu i Hercegovinu , jedan je od najstarijih teatarskh festivala u BiH te predstavlja jedan od najvećih ambasadora našeg grada. Načelnik općine Hasan Ajkunić je takodje naveo da je festival postao jedan prepoznatljiv brend u cijeloj našoj državi . „U narednoj godini godine ćemo zatražiti da u budžet budu uvrštena dva značajna festivala : Fedra i Lutkarsko bijenale. Organizacioni odbor ove godine se malo proširio, imamo ljude profesionalce koji rade volonterski svoj posao“ , naglasio je izmedju ostalog načelnik Ajkunić.

Općina Bugojno je generalni pokrovitelj samog festivala. Podršku je pružilo resorno Federalno i kantonalno ministarstvo, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović te brojni privrednici. Svečanost zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg festivala Fedra biće upriličena u subotu 13. jula u 20 sati u pozorišnoj dvorani KSC-a.