Svečana akademija u povodu Dana državnosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i na području našeg grada obilježava se brojnim aktivnostima, a u povodu ovog značajnog datuma u historiji naše zemlje u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je Svečana akademija.

Nakon intoniranja državne himne i sjećanja na sve one koji su dali živote u borbi protiv fašizma i odbrani Bosne i Hercegovine , njene državnosti, prenesena je čestitka predsjedavajuće OV Grete Kuna, koja zbog porodičnih obaveza nije bila u mogućnosti obratiti se na ovoj svečanosti. O značaju Dana državnosti govorili su zamjenik predsjedavajuće OV Bugojno Naim Basara i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Bila je ovo prilika da se osvrne na značaj ZAVNOBiH-a, ali i sagledavanje dogadjaja u BiH, Bugojnu te aktuelne situacije u svijetu. Svečanost je upotpunjena bogatim programom koji su pripremili učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole Bugojno, članovi i članice Gradskog hora, Vokalnog ansambla, Ženskog vokalnog ansambla i Tamburaškog sastava „Zlatne žice” HKD Napredak te Teatra Fedra.

dan drzavnosti 1dan drzavnosti 10dan drzavnosti 11dan drzavnosti 12dan drzavnosti 13dan drzavnosti 14dan drzavnosti 15dan drzavnosti 16dan drzavnosti 2dan drzavnosti 3dan drzavnosti 4dan drzavnosti 5dan drzavnosti 6dan drzavnosti 7dan drzavnosti 8dan drzavnosti 9dan drzavnosti