Svečana akademija u povodu Dana državnosti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i na području našeg grada obilježava se brojnim aktivnostima, a u povodu ovog značajnog datuma u historiji naše zemlje u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je Svečana akademija.

Nakon intoniranja državne himne i sjećanja na sve one koji su dali živote u borbi protiv fašizma i odbrani Bosne i Hercegovine , njene državnosti, prenesena je čestitka predsjedavajuće OV Grete Kuna, koja zbog porodičnih obaveza nije bila u mogućnosti obratiti se na ovoj svečanosti. O značaju Dana državnosti govorili su zamjenik predsjedavajuće OV Bugojno Naim Basara i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Bila je ovo prilika da se osvrne na značaj ZAVNOBiH-a, ali i sagledavanje dogadjaja u BiH, Bugojnu te aktuelne situacije u svijetu. Svečanost je upotpunjena bogatim programom koji su pripremili učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole Bugojno, članovi i članice Gradskog hora, Vokalnog ansambla, Ženskog vokalnog ansambla i Tamburaškog sastava „Zlatne žice” HKD Napredak te Teatra Fedra.