Svečana akademija u povodu Dana pobjede nad fašizmom u Donjem Vakufu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom jučer je u Donjem Vakufu održana Svečana akademija. Na spomen obilježja odbrambeno – oslobodilačkih ratova 1941-1945. i 1992-1995. položeno je cvijeće.

9. maj obilježavamo kao Dan pobjede nad fašizmom, a svjedoci smo da se još uvijek borimo s fašizmom u različitim oblicima. Odbrambeno-oslobodilački ratovi u Bosni i Hercegovini, posebno od 1992-1995. godine pokazali su da se moramo boriti i možemo izboriti s fašizmom, istakao je izmedju ostalog, načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić na Svečanoj akademiji.
-Danas naša zemlja obilježava pobjedu nad fašizmom. Mi danas slavimo pobjedu mira i slobode, pobjedu solidarnosti i humanosti. Mislim da smo mi, Bosanci i Hercegovci, uprkos teškim iskušenjima koja smo doživjeli u prošlom vijeku postali Evropski simbol tolerancije i borbe za ljudsko dostojanstvo. Mi smo na putu da postanemo dio unije prosperitetnih zemalja i moramo strpljivo raditi kako bi naša zemlja postala članicom Evropske unije. Čestitam vam Dan pobjede nad fašizmom sa željom da se ono što nam se desilo u bližoj i daljoj prošlosti nikome ne ponovi – naglasio je Huso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf.
Svečanu akademija upotpunjena je i prigodnim programom.