Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture Gornji Vakuf-Uskoplje obilježen 1. oktobar, Dan općine. Svečanosti je prisustvovala i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Intoniranjem himne BiH, sjednicu je otvorenom proglasio predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić koji je prisutne podsjetio na odluku donesenu na sjednici održanoj 1. jula 2008. godine kojom se 1. oktobar obilježava kao Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Svečanosti su prisustvovali predstavnici političkog, vjerskog i javnog života sa općinskog i kantonalnog nivoa.

Čestitku u povodu Dana općine uputila je i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, uz želju da Općina Gornji Vakuf-Uskoplje i u narednom periodu nastavi bilježiti samo pozitivne rezultate jer su one put ka izgradnji međusobnog povjerenja koji vodi ka društveno-političkog životu pristupačnom za sve građane BiH.

Načelnik općine Sead Čaušević u svom obraćanju osvrnuo se na razne projekte koji su uspješno realizovani u proteklom periodu, a na koje Općina Gornji Vakuf-Uskoplje može da bude itekako ponosna.

Povodom 1. oktobra, Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje dodijeljena su i općinska priznanja za 2018. godinu.

Povelja sa grbom općine otišla je u ruke Mažoret kluba „Uskopljanke“ za poseban doprinos u oblasti sporta i kulture. Općinsko priznanje-Povelja sa grbom općine dodijeljena je i Sedžadu Milanoviću, ministru privrede SBK-a za izuzetan doprinos u oblasti obnove i razvoja infrastrukture na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Zahvalnice sa grbom općine, uručene su i Petru Kolaku sjemeništaracu Nadbiskupijskog sjemeništa „Petar Barbarić”, za poseban doprinos u oblasti duhovnosti i kulture te afirmaciji Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Bosne i Hercegovine kao i Osnovnoj školi „Pajić Polje” Gornji Vakuf-Uskoplje, za poseban doprinos u oblasti obrazovanja na području Općine Gornji Vakuf-Uskoplje. 

Svečanu sjednicu svojim nastupom zaokružili su članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak, igrokazom pod nazivom-Prosidba divojke.

123456