Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je u velikoj sali općine G.Vakuf-Uskoplje obilježen 1. oktobar, Dan općine. Svečanosti su prisustvovali predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Intoniranjem himne BiH, sjednicu je otvorenom proglasio predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić koji je prisutne podsjetio na odluku donesenu na sjednici održanoj 1. jula 2008. godine kojom se 1. oktobar obilježava kao Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Svečanosti su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života, zakonodavne i izvršne vlasti, političkih partija, federalni zastupnici kao i direktori javnih ustanova i preduzeća.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović između ostalog su istakli da treba nastaviti sa izgradnjom međusobnog povjerenja kako bi se kreirao društveno-politički život pristupačan za sve građane BiH.

Čestitku u povodu Dana općine pismeno je uputio premijer SBK-a Tahir Lendo koji zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da prisustvuje svečanosti. Načelnik općine Sead Čaušević u svom obraćanju osvrnuo se na razne projekte koji su uspješno realizovani u proteklom periodu na koje općina Gornji Vakuf-Uskoplje može da bude ponosna.

Svečanu sjednicu svojim nastupom upotpunili su članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak.