Svjetski dan slobode medija: Čestitka potpredsjednice F BiH Melike Mahmutbegović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svim uposlenicima u medijima, posebno novinarima i udruženjima novinara u BiH, upućujem iskrene čestitke u povodu 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija.

Svako demokratsko društvo treba objektivne i profesionalne medije kako bi se omogućilo građanima da dobiju pravovremene, istinite i potpune informacije. Da bi se to postiglo, moraju se osigurati uslovi za nesmetan rad uposlenicima u medijima, ali i ekonomska stabilnosti i nezavisnost.

Ne smijemo zaboraviti da su slobodni, nezavisni i profesionalni mediji izuzetno važan faktor u izgradnji i funkcionisanju svake države i zato se nadam da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama obezbijediti bolji materijalni i profesionalni položaj novinara ali i uslove za viši stepen medijskih sloboda u BiH.

Želim vam da sačuvate dostojanstvo vaše odgovorne profesije, objektivnost i profesionalizam u svom radu, uprkos svim problemima s kojima se svakodnevno susrećete. Još jednom koristim priliku da vam čestitam Međunarodni dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje.